Ердоган розійшовся: зробив гучні заяви щодо Ізраїлю, ХАМАС та США

Читать на русском
Автор
3084
Раджеп Ердоган
Раджеп Ердоган. Фото twitter.com/Dialog_UA

Турецький лідер знову закликав сторони конфлікту до мирних перемовин

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара не вважає бойовиків ХАМАС, що напали на Ізраїль, терористичною організацією. Турецький лідер назвав їх "визволителями, які захищають своєї землі".

Така інформація з’явилася на сайті Hurriyet. Ердаган також заявив, що його країну не влаштовує ізраїльська політика щодо палестинців.

"ХАМАС – це не терористична організація, а визвольна організація, яка бореться за захист своєї землі. Ізраїль, Захід вам дуже багато винен, Туреччина вам нічого не винна", — сказав політик.

За словами турецького президента, розбіжність у поглядах із владою Ізраїлю щодо палестинців і стала причиною того, що його візит до країни було скасовано.

Ердоган додав, що США разом із Ізраїлем програють, оскільки виступають проти справедливості.

Видання пише, що турецький лідер ініціює створення палестино-ізраїльської мирної конференції, де має бути чітка конструкція із гарантіями від іноземних країн для обох сторін. Сама Анкара готова виступити гарантом палестинців.

"Обидві сторони потребують практичних кроків, особливо нашої пропозиції гарантій. Ми очікуємо, що Організація ісламського співробітництва продемонструє позицію, що відповідає її місії. Ми, Туреччина, вважаємо, що співпраця з ісламськими країнами є найбільш ефективним методом. Туреччина ніколи не утримається від відповідальності. Ми розглядаємо питання гарантій як найефективніший метод досягнення реалістичного рішення. Ми готові бути гарантом палестинської сторони своєю політичною та військовою присутністю", — сказав президент Туреччини.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Ердоган, реагуючи на війну в Ізраїлі, закликав сторони припинити бомбардування. При цьому він фактично звинуватив у кривавій різанині, вчиненій терористами, самих ізраїльтян.